Ügyfeleinket abban szeretnénk segíteni, hogy időről időre olyan kutatásokat végzünk, melyek a munkaerő-piacot alakító trendekre, változásokra mutatnak rá. Adatbázisunknak köszönhetően teljes rálátásunk van a piaci környezetre, így szívesen vesszük akár kutatási javaslataikat is.

14

HR digitalizáció Magyarországon

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki abból a felmérésből, amelyet a Jobsgarden készített a munkaadók és dolgozók körében. A munkavállalók viszont korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk. Mindössze 10%-uk tart attól, hogy az AI ténylegesen veszélyeztetné állását. Nagy a kontraszt a két tábor hozzáállásában a mesterséges intelligenciához. Abban viszont egyetértenek, hogy a munka világában jelenleg a képzés és tanulás területén teremthetne az AI leginkább hozzáadott értéket számukra. A technológia ilyen ütemű változása mellett, mire számíthatnak az álláskeresők, munkavállalók és munkaadók? Ezekre a kérdésekre is kereste a választ a Jobsgarden kutatása.

mentalis_egeszseg

Nem kezelhető magánügyként a dolgozók mentális egészsége

Nincsenek jól a hazai munkavállalók -- derült ki abból a felmérésből, amelyet a Jobsgarden készített a munkaadók és a dolgozók körében. A megkérdezettek harmada inkább rossznak, mint jónak ítélte a mentális és ezzel együtt a fizikai állapotát, ám nem szívesen fordulnak segítségért a munkáltatójukhoz. Sokak szerint a jóllétet támogató programoknak az alapjuttatások között a helye, s erre a munkaadók több mint fele -- akik a toborzás helyett a megtartásban erősítenének -- többet is költenek. 1992 óta október 10-e a lelki egészség világnapja. Felhívja a figyelmet arra, hogy ez a terület nagyobb odafigyelést igényelne, mint amekkora ténylegesen jut neki.

Mennyire rugalmas a magyar munkaerő-piac

Mennyire rugalmas a magyar munkaerő-piac?

A legtöbb cég szereti azt gondolni magáról, hogy rugalmas, ám a munkavállalóik ezt sokkal kevésbé igazolják vissza. A rugalmasság inkább egyéni, mint szervezeti szinten valósul meg. A részmunkaidő, valamint a home office bevezetése kihívást jelent, a szabadúszókra pedig szinte fekete bárányként tekintenek. A rugalmas munkavégzés elterjedésének útjában elsősorban a bizalomhiány áll, de ez csak egy ok a sok közül – derül ki a Jobsgarden felmérésből, amelyben közel 450 munkavállaló és több mint 200 cégvezető válaszait hasonlították össze egymással.

students with teacher  in computer lab classrom

Jó self branding, kevés alázat

A szakmai alázatot és a kitartást hiányolják a leginkább a pályakezdőkből a HR-esek, miközben a fiatalok szerint éppen ezek a legfőbb értékeik -- derül ki a Jobsgarden legfrissebb kutatásából, melyben közel 700 pályakezdő munkavállalói attitűdjét vizsgáltuk, majd az így kapott eredményeket állítottuk szembe a munkáltatói oldal elvárásaival. A kutatás eredményeit egy meetup keretében mutattuk be.

PÁLYAKEZDŐK ÁLMA LEHETNE, AZOK MÉGSEM ISMERIK AZ SSC-KET

Pályakezdők álma lehetne, azok mégsem ismerik az SSC-ket

A pályakezdők nem ismerik az SSC-k kínálta lehetőségeket, miközben azok szinte mindent megadnak a leendő Y és Z generációs munkavállalóknak, amire azok vágynak. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a jelenleg SSC-ben dolgozók további 5-10 évre biztosan maradnának a szektorban – derül ki a Jobsgarden saját iparági kutatásából.

Önvezető autót fejlesztenének legszívesebben mérnökeink

Önvezető autót fejlesztenének legszívesebben mérnökeink

Rendkívül ambíciózusak és szakmailag elkötelezettek a magyar mérnökök, többségük ugyanis az alapján választ munkahelyet, hogy hol tudják számára a nagyobb szakmai kihívásokat, és az izgalmasabb feladatokat ajánlani. Külföldre is sokan mennének, de csak határozott időre, a legnépszerűbb célország pedig Németország.

KAPCSOLAT

Cím: 1134 Budapest, Dévai utca 19. VIII/811

E-mail cím: office[kukac]jobsgarden.hu

Mobil: +36 70 399 9557

+36 70 668 1682
(English speaking contact)