HR Tanácsadás

EAP

Az Employee Assistance Program egy olyan szolgáltatás, amelyen keresztül a munkavállalók anonim módon vehetnek igénybe segítségét a mentális egészségük javítása, illetve jogi vagy pénzügyi nehézségek esetén. A programban tapasztalt szakemberek támogatják a munkavállalókat abban, hogy le tudják győzni a nehézségeiket: egyebek mellett pszichológus, coach, dietetikus, jogász és pénzügyi mentor is elérhető számukra.

A szolgáltatás része egy önsegítő cikkeket, információkat tartalmazó weboldal, havi-kéthavi hírlevél, valamint opcionálisan webinárokat szervezünk előre egyeztetett témákban.

A visszajelzések alapján a program jelentősen segíti munkavállalók megtartását, mert értékelik a törődést, valamint azt, hogy a cég nem hagyja magukra őket a nehéz helyzetekben sem.

A 2022-ben készült kutatásunkból kiderült, hogy a világjárvány kitörése óta eltelt idő megváltoztatta a hozzáállást a mentális egészséghez, amely nem tabutéma többé a munkahelyeken sem. A munkavállalók és a céges kitöltők kétharmada is úgy gondolja, hogy a vállalatoknak felelősek a dolgozóik mentális egészségének támogatásában. Erre az EAP nagyon jó lehetőséget ad. Programunkat a Career Star Group partnerünk, az ausztrál Prima Group segítségével dolgoztuk ki és szabtuk a magyar piaci igényekre.