HR Tanácsadás

BUSINESS ÉS KARRIER COACHING

A karrier coaching jellemző témái:

-karrierutak és lehetőségek feltérképezése,

-konfliktuskezelés, stressz menedzsment,

-az alkalmazotti és a vállalkozói életforma dilemmái,

-az üzleti kommunikáció fejlesztése,

-felkészítés a vezetői szerepre,

-professzionális önéletrajz/Linkedin profil elkészítése,

-networking, -személyes márkaépítés,

-felkészítés állásinterjúra (próbainterjúk angolul és magyarul, trükkös kérdések és válasz opciók).

A folyamat egy 45 perces orientációs beszélgetéssel kezdődik. Ez alatt felmérjük az igényeket, bemutatkozunk és ez egyben lehetőség a coach-csal való személyes találkozásra is. A találkozón megbeszéljük a kereteket (időtartam, találkozók gyakorisága, házi feladatok) és „szerződést kötünk”.

Fontos megjegyezni, hogy a folyamat sikeres kimeneteléhez szükség van az elköteleződésre, a konzultáción való részvétel önmagában nem elég. A coaching gyorsan és személyre szabottan működik, de a kitartó munkát és az elszántságot, hogy átlépjük saját határainkat, nem lehet megspórolni.

A találkozók 90 percesek, általában 2-3 heti rendszerességgel ismétlődnek. A találkozók száma a témától függ. Van olyan eset, amikor egy találkozás is elég, átlagosan 5-8 alkalmasak szoktak lenni a folyamatok.

Törekszünk arra, hogy a megbeszélések a lehető leginkább személyre szabottak legyenek, illeszkedjenek az egyén élethelyzetéhez, kitűzött céljaihoz és hatékony segítséget jelentsenek az elakadások kezelésében.

A business coaching területén egyéni vagy team coachingban az alábbi területeken tudjuk támogatni ügyfeleinket:

-változások kezelése,

-projekt management,

-prezentációs technikák,

-új feladatoknak, szerepeknek való megfelelés,

-az együttműködés fejlesztése,

-konfliktusok kezelése,

-stresszkezelés,

-vezetői kompetenciák fejlesztése.

Coaching tevékenységünket rendszerszemlélet alapján végezzük, melynek során fontosnak tartjuk, hogy a programjainkban résztvevő vezetőket és specialistákat támogassuk a képességeik feltérképezésében, céljaik pontos meghatározásában, valamint az azok eléréshez szükséges lépések megtervezésben.

Munkatársaink mindegyike több éves multinacionális környezetben szerzett szakmai-vezetői és coaching tapasztalattal bír, valamint hazai és nemzetközi coach bizonyítványokkal rendelkeznek. Munkánk során törekszünk arra, hogy többféle módszertant és megközelítést alkalmazó coach-okkal dolgozzunk együtt.

The first 90 days (Az első 90 nap) – Vezetői coaching

Executive coach-ok részvételével speciális vezetői coaching programmal támogatjuk a cégváltást és az alkalmazkodást az új vezetői helyzethez. Statisztikák szerint egy cégvezetőnek átlagosan 90 napja van arra, hogy a kezdeti kihívásoknak megfeleljen. A hatékony kompetenciafejlesztés során segítjük a sikeres a beilleszkedést és részt veszünk a kihívások megoldásában.

Jobsgarden már több mint 20 éve az üzleti élet elismert HR szolgáltatója, a kezdetektől magyar tulajdonú cég.

 

AJÁNLATKÉRÉS